Na maua e le aufaipisinisi ta'avale a Peretania se fa'aopoopoga la'ititi, ae sa feagai ma fa'afitauli tetele

Na maua e le aufaipisinisi ta'avale a Peretania se fa'aopoopoga la'ititi, ae sa feagai ma fa'afitauli tetele

Na maua e le aufaipisinisi ta'avale a Peretania se fa'aopoopoga la'ititi, ae sa feagai ma fa'afitauli tetele

O le EEC Electric Vehicles alamanuia o lo'o fa'agaoioia i le saoasaoa maualuga.E sili atu i le 1.7 miliona taʻavale na taʻavale mai le laina faʻapotopotoga i le tausaga talu ai, o le maualuga maualuga talu mai le 1999. Afai e faʻaauau pea ona tupu i le fua lata mai, o le tala faʻasolopito o le 1.9 miliona Taʻavale eletise na faʻatulagaina i le 1972 o le a malepe i ni nai tausaga.I le aso 25 o Iulai, na faasilasila ai e Yunlong, e ona le Mini brand, o le a ia faia se faʻataʻitaʻiga uma-eletise o lenei taʻavale faʻapitoa i Oxford mai le 2019, nai lo le faʻafefe e gaosia i Netherlands pe a maeʻa le referendum Brexit.
Ae ui i lea, o le lagona o le au fai taavale e le mautonu ma melancholic.E ui lava i le faʻaaliga a Yunlong, e toʻaitiiti tagata e toʻafimalie e uiga i le lumanaʻi umi o le alamanuia.O le mea moni, o nisi tagata e popole o le tausaga talu ai Brexit referendum e ono faʻavaivaia ai i latou.
Ua iloa e le au gaosi oloa o le auai i le Iuni a Europa o le a fesoasoani e laveai le gaosiga o taavale a Peretania.O le tuufaatasia o ituaiga taavale eseese i lalo o le British Leyland o se mala.O le tauvaga ua taofia, o tupe teufaafaigaluega ua le toe i ai, ma o le va o tagata faigaluega ua leaga, o lea na tatau ai i pule na se ese i totonu o le mafutaga faaleaoaoga ona aloese mai fana.E leʻi oʻo i le 1979 na suʻe ai e le au taʻavale Iapani e taʻitaʻia e Honda ni nofoaga e auina atu i fafo i Europa, ma na amata ona faʻaitiitia le gaosiga.Na auai Peretania i le mea na taʻua o le European Economic Community i le 1973, ma mafai ai e nei kamupani ona ulu atu i se maketi tele.O tulafono fetuutuuna'i a Peretania ma le poto fa'ainisinia ua fa'aopoopoina i le apili.
O le mea e popole ai, o le Brexit o le a toe mafaufau ai kamupani mai fafo.O le faʻamatalaga aloaia a Toyota, Nissan, Honda ma le tele o isi taʻavale o le a latou faʻatali mo le faʻaiuga o feutagaiga i Brussels i le isi tautoulu.Ua lipotia mai e le aufaipisinisi talu ona leiloa lona toʻatele i le palota ia Iuni, ua sili atu le naunau o Theresa May e faʻalogo ia i latou.E foliga mai ua iu ina iloa e le Kapeneta o le a manaʻomia se vaitaimi o suiga pe a maeʻa ona tuua e Peretania le Iuni a Europa ia Mati 2019. Ae o loʻo agai pea le atunuʻu i se "Brexit faigata" ma tuʻua le maketi e tasi a le EU.O le le mautu o le faigamalo laiti a Mrs. May e ono le mafai ai ona maua se maliega.
O le le mautonu ua mafua ai le gau.I le afa muamua o le 2017, na pa'ū le faʻafaigaluegaina o gaosiga o taavale i le 322 miliona pauna (406 miliona tala Amerika), faʻatusatusa i le 1.7 piliona pauna i le 2016 ma le 2.5 piliona pauna i le 2015. Ua faʻaitiitia le gaosiga.E talitonu se tasi pule, e pei ona taʻua e Ms. Mei, o le avanoa e maua ai le avanoa i le maketi faapitoa e tasi mo taavale e "zero".Mike Hawes o le SMMT, o se faʻalapotopotoga faʻapisinisi, fai mai e tusa lava pe oʻo i se maliega, e mautinoa lava e sili atu le leaga nai lo tulaga o loʻo iai nei.
I le tulaga sili ona leaga, afai e leai se maliega tau fefaʻatauaʻiga e ausia, o tulafono a le World Trade Organization o le a faʻaalia ai le 10% o le tau o taavale ma le 4.5% o le tau i vaega.O lenei mea e mafai ona afaina ai: i le averesi, 60% o vaega o se taavale na faia i Peretania o loʻo faʻaulufale mai i Europa;i le faagasologa o le gaosiga o taavale, o nisi vaega o le a malaga i tua ma luma i le va o Peretania ma Europa i le tele o taimi.
Fai mai Mr. Hawes o le a faigata i tagata fai taavale i le maketi tele ona foia le tau.O tupe mama i Europa averesi 5-10%.O tupe teufaafaigaluega tetele ua maua ai le tele o falegaosimea i Peretania lelei, o lea e itiiti lava le avanoa e faʻaitiitia ai tau.Tasi le fa'amoemoe o lo'o naunau kamupani e fa'apea o Brexit o le a fa'aitiitia tumau le pa'u e fa'aalu ai tau;talu mai le referendum, ua pa'ū le pauna i le 15% e faasaga i le euro.
Ae ui i lea, o tau atonu e le o se faʻafitauli sili ona ogaoga.O le faʻaofiina o le faʻatonutonuina o aganuʻu o le a faʻalavelaveina ai le tafe o vaega e ala i le English Channel, ma faʻalavelaveina ai fuafuaga a le fale gaosimea.E mafai ona fa'aitiitiga tau.O le tele o vaega 'inventory e aofia ai na'o le afa aso o le taimi o le gaosiga, o lea e mana'omia ai le va'aiga fa'atatau.O se vaega o le auina atu i le fale gaosi Nissan Sunderland ua fuafua e maeʻa i totonu o le 15 minute.O le fa'ataga o asiasiga a le tiute o lona uiga o le fa'atumauina o oloa tetele i se tau maualuga.
E ui lava i nei faʻalavelave, o le a mulimuli atu isi taʻavale i le BMW ma teu faʻafaigaluega i Peretania?Talu mai le referendum, e le naʻo le BMW le kamupani e faʻasalalau galuega fou.Ia Oketopa, na fai mai ai Nissan o le a gaosia le isi augatupulaga Qashqai ma X-Trail SUVs i Sunderland.I le masina o Mati o le tausaga nei, na fai mai ai Toyota o le a faʻatupeina le 240 miliona pauna e fausia ai se fale gaosi oloa i le ogatotonu.Na taʻua e Brexiteers nei mea e fai ma faʻamaoniga e faʻapea o le alamanuia o le a vevesi lava.
E mautinoa lava lena.O se tasi o mafuaʻaga mo le faʻafaigaluegaina talu ai nei o le umi o le taimi o pisinisi taʻavale: atonu e lima tausaga mai le faʻalauiloaina o se faʻataʻitaʻiga fou i le gaosiga, o lea e faia ai se faʻaiʻuga muamua.Na fuafua Nissan e teu faafaigaluega i Sunderland mo se vaitaimi.O le isi filifiliga mo BMW i Netherlands o lona uiga o le faʻaaogaina o se konekarate fai konekarate nai lo se fale gaosi BMW-o se filifiliga lamatia mo faʻataʻitaʻiga taua.
Afai ua uma ona gaosia e se fale gaosi lea ituaiga taavale, e talafeagai le faia o se faʻataʻitaʻiga fou o se faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei (e pei o le Mini eletise).Pe a fausia se faʻataʻitaʻiga fou mai le pito i luga, atonu e sili atu ona vaʻavaʻai tagata fai taavale i fafo.Ua uma ona faʻaalia i le fuafuaga a le BMW.E ui lava o le a faʻapotopotoina Minis i Oxford, o maa ma afi o loʻo i ai uma tekonolosi fou o le a atiaʻe i Siamani.
O le isi itu o le faalauiloa ina ua uma le palota, o le malosi o le faatosina a le malo.Na maua e Nissan ma Toyota le "faʻamaonia" e leʻi faʻamaonia mai le faifeʻau e faapea o latou folafolaga o le a le faʻatagaina i latou e totogi mai a latou taga pe a uma Brexit.Na musu le malo e faailoa tonu le anoano o le folafolaga.Po o le a lava, e foliga mai o le a le lava tupe mo soʻo se tagata e mafai ona teufaafaigaluega, pisinisi uma, pe faʻavavau.
O nisi falegaosimea e feagai ma ni lamatiaga vave.Ia Mati o lenei tausaga, na maua ai e le French PSA Group le Opel, lea e gaosia Vauxhall i Peretania, atonu o se tala leaga mo tagata faigaluega Vauxhall.O le a taumafai le PSA e faʻaitiitia tau e faʻamaonia ai le mauaina, ma lua fale gaosi Vauxhall atonu o loʻo i luga o le lisi.
E le o le a alu ese uma tagata fai taavale.E pei ona fa’ailoa e le pule o Aston Martin Andy Palmer, o ana ta’avale ta’aloga taugata taugata e le talafeagai mo tagata e ma’ale’ale tau.E faapena foi le Rolls-Royce i lalo o le BMW, Bentley ma McLaren i lalo o le Volkswagen.Jaguar Land Rover, le kamupani gaosi taavale tele a Peretania, e na o le 20% o ana gaosiga e auina atu i fafo i Europa.O le maketi i totonu o le atunuʻu e lava le tele e faʻatumauina ai nisi o gaosiga faʻalotoifale.
Ae ui i lea, na taʻua e Nick Oliver o le Iunivesite o Edinburgh Business School o le maualuga o tau e mafai ona oʻo atu ai i le "faʻagesegese, le faifai pea o femalagaaiga."E o'o lava i le fa'aitiitia po'o le fa'aleaogaina o a latou fefa'atauaiga o le a afaina ai le fa'atauva.A'o fa'aitiitia feso'ota'iga fa'atau oloa i totonu o le atunu'u ma isi pisinisi, o le a sili atu ona faigata i le au fai ta'avale ona maua vaega.A aunoa ma le tele o tupe teufaafaigaluega i tekonolosi fou e pei o le eletise ma le taʻavale tutoʻatasi, o le a faʻalagolago tele fale faʻapotopotoga a Peretania i vaega faʻaulufale mai.O le faalavelave tau taavale na tupu i le emo o le mata.Brexit e mafai ona iai fa'alavelave fa'agesegese tutusa.
O lenei tusiga na faʻaalia i le UK vaega o le lomiga lolomi i lalo o le ulutala "Mini Acceleration, Main Issues"
Talu mai lona lomiaina ia Setema 1843, sa auai i “se tauvaga mataʻutia i le va o le alualu i luma o le atamai ma le valea, ma le matamuli e taofia ai lo tatou alualu i luma.”


Taimi meli: Iul-23-2021